viernes, 2 de octubre de 2009

EL FRACÀS ESCOLAR

Quins són els factors que influeixen en el fracàs escolar?

Les autoriats educatives porten anys debatent sobre aquest assumpte, analitzant quina és la influència de l'abandonament escolar; arriben a la conclusió de que es degut a factors intraescolars: ratio d'alumnes per aula, les hores que s'imparteixen d'anglès a la setmana,... No estic totalment d'acord amb això, aquest pot ser un dels factors que influeixi en el fracàs escolar, però no l'únic.

Jo penso i estic d'acord amb els estudis que arriben a la conclusió de que un dels factors més importants és el nivell educatiu dels progenitors -sobre tot de la mare-, que qualsevol altre factor. ¿Perquè influeix tant l'educació de la mare? Perquè penso que és ella la que fa una especial èmfasi i seguiment en els estudis dels seus fills. Dit això, arribo a la conclusió de que l'educació dels pares és fonamental per determinar l'assoliment escolar.

Una altra data significativa és l'escolarització primerenca (abans dels 3 anys), penso que és un factor determinant ja que està més que demostrat que els infants que assiteixen a l'educació preescolar milloren clarament les seves habilitats cognitives, i estan més ben preparats per quan comencin l'etapa d'educació obligatòria.

I per últim, un altre dels factors per aconseguir l'assoliment escolar te que veure amb els recursos culturals i educatius a la llar. Els infants que tenen llibres a casa, que veuen als seus pares llegir, que tenen ordinador, que busquen a internet amb els seus progenitors,... obtenen millors resultats acadèmics.

LA FAMILIA PESA MÉS QUE L'ESCOLA EN L'ÈXIT DE L'ESCOLAR.

No hay comentarios:

Publicar un comentario